ПРОФАЙЛ НПП - МИХАЙЛО КУЗЬМЕНКО

Кафедра технології виробництва та переробки продукції тваринництва

 

Доцент кафедри
кандидат сільськогосподарських наук

Михайло КУЗЬМЕНКО

 

Е-mail: - mvkuzmenko@ukr.net

Загальні відомості: народився у м. Київ  в 1981 році.

Освіта: вища.

 У 2003 р. закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю «Зооінженерія», отримавши кваліфікацію зооінженера.

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук.

У 2014 р. захистив кандидатську дисертацію зі спеціальності 06.02.04 – технологія виробництва продукції тваринництва.

Дисципліни, закріплені за викладачем:

  • Технологія виробництва молока та яловичини;
  • Санітарно-гігієнічні вимоги виробництва та переробки продукції тваринництва.

Сфера наукових інтересів: молочне скотарство.

Має понад 20 наукових публікацій.

Наявність наукових публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:

  1. Технологія молока і молочних продуктів: лабораторний практикум. Ніжин, 2022. 151 с.
  2. Основи ветеринарії: конспект лекцій для здобувачів освітньої програми «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» . Ніжин, 2022. 128 с.
  3. Технологія молока і молочних продуктів: на допомогу студенту. Ніжин, 2022. 77 с.

Наявність науково-популярних видань, консультаційних, дискусійних публікацій з наукової або професійної тематики:

  1. Аналіз необхідності застосування у раціоні годівлі свиней природних компонентів, що містять Омега-3 ненасичені жирні кислоти. XV міжнародна науково–практична конференція професорсько-викладацького складу та аспірантів, 2021 року: тези доповіді., К., 2016. – С. 84–86.
  2. Мікробіологічні показники свинини за застосування у годівлі свиней органічних кормових добавок. XVIII міжнародна науково-практична конференція професорсько-викладацького складу та аспірантів. 2019 року: тези доповіді. К., 2019. – С. 199–200.
  3. Токсико-біологічна оцінка свинини за застосування кормових добавок LG-MAX і Сел-Плекс. Міжнародна науково-практична конференція «Наукові дослідження для органічного бізнесу. Тваринництво заради ґрунту». 2020. – С. 90-91.
  4. Технологія виготовлення твердих сирів та санітарна оцінка його якості. Глобальні та національні тенденції у галузі наук про життя, збірник наукових праць. Ніжин: НДУ Гоголя., 2023. – С. 78-80

Виконання функцій наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту):

Відповідальний виконавець науково-технічної роботи «Дослідження якості питного молока» (Державний реєстраційний номер: 0123U102345)

Досвід практичної роботи за спеціальністю: Директор ТОВ «Рожнівка-АГРО»

 

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10,
навчальний корпус № 1,
навчально-методичний відділ.

 (04631) 2-31-30
 vstup@nati.org.ua

 facebook.com/infoportalnati

АДМІНІСТРАЦІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10.

.
.

 (04631) 2-52-70
 natinau@ukr.net