ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ

22 квітня 2024 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Дослідники якості» під керівництвом старшого викладача Інни КЕПКАЛО.

Засідання наукового гуртка проводяться в умовах навчально-науково-виробничих лабораторіях кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва.

Гуртківці провели оцінку якості харчових яєць різних видів сільськогосподарської птиці.

Яйця належать до найбільш поживних та значних за смаковими властивостями харчових продуктів. Хімічний склад їх багато в чому залежить від породи птаха та складу його годівлі.

Якість харчової продукції – одне із найважливіших завдань сільськогосподарського виробництва. Яйця займають особливе місце у повсякденному раціоні сучасної людини. Це поживна і здорова їжа, яка за своїм складом найбільш повно відповідає потребі людини в основних біологічно повноцінних білках, незамінних жирних кислотах та більшості вітамінів, макро- і мікроелементів.

При оцінці якості яєць було визначено їх масу, сортність та свіжість, проведено оцінку стану шкаралупи, встановлено індекс білку та жовтку яєць, одиниці Хау.

Отримані практичні навички дають змогу студентам опанувати правила оцінки яєчної продукції для встановлення її якості та застосувати прийоми і методи покращення її виробництва.

Інна КЕПКАЛО, керівник гуртка «Дослідники якості»

 

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10,
навчальний корпус № 1,
навчально-методичний відділ.

 (04631) 2-31-30
 vstup@nati.org.ua

 facebook.com/infoportalnati

АДМІНІСТРАЦІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10.

.
.

 (04631) 2-52-70
 natinau@ukr.net