Лабораторно-практичне заняття на тему: «Вивчення типів будови тіла і конституції свиней, оцінка екстер’єру та основні проміри свиней»

14 вересня 2023 року у групі БТв 201 ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», під керівництвом викладача Інни БРЮХАЧОВОЇ було проведено лабораторно-практичне заняття на тему: «Вивчення типів будови тіла і конституції свиней, оцінка екстер’єру та основні проміри свиней» з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства».

Спочатку  студенти в аудиторії теоретично ознайомилися з типами конституції тварин, основними промірами і точками їх взяття та засвоїли практично вивчений матеріал на тваринах навчально-дослідного господарства інституту.

Оцінку екстер'єру свиней проводили окомірно, вимірюванням, та за допомогою індексів тілобудови, фотографуванням. Для описання екстер'єру тіло свині умовно поділяють на передню, середню та задню частини. До передньої частини відносять голову, шию, плечі, холку, грудну клітку та передні кінцівки; до середньої - спину, поперек, боки, черево, передній та задній пах, молочні залози; до задньої - крижі, окороки, задні кінцівки та статеві органи. Оцінку екстер'єру необхідно проводити у відповідній послідовності від голови до хвоста; спочатку вивчають статті передньої частини, потім – статті середньої і в останню чергу – статті задньої частини.

Брюхачова Інна, завідувач кафедри технології
виробництва і переробки продукції тваринництва

 

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10,
навчальний корпус № 1,
навчально-методичний відділ.

 (04631) 2-31-30
 vstup@nati.org.ua

 facebook.com/infoportalnati

АДМІНІСТРАЦІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10.

.
.

 (04631) 2-52-70
 natinau@ukr.net