Освітньо-професійна програма: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – твій успішний старт!

Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва запрошує на навчання за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Ми здійснюємо підготовку фахівців для організації діяльності сучасних ферм з вирощування сільськогосподарських тварин і отримання високоякісної продукції тваринного походження – м’яса та молока; для організації господарської діяльності на м’ясних та молокопереробних підприємствах; для впровадження існуючих та розробки нових технологій високоякісних та безпечних м'ясних і молочних продуктів.

Випускники спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» можуть працювати:

  • на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин;
  • на м’ясних підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин у ковбасні вироби, м’ясні копченості, м’ясні консерви, напівфабрикати тощо;
  • на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин;
  • на молокопереробних підприємствах з переробки молока різних видів ссавців у сири, масло вершкове, молоко питне, кисломолочні напої, сметану, морозиво, молочні консерви тощо;
  • у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів;
  • у проектних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції;
  • на птахофабриках.

Спеціальність передбачає підготовку фахівців широкого профілю, які зможуть забезпечувати параметри та здійснювати контроль технологічних процесів при виробництві і переробці продукції тваринництва; використовувати методики оцінки повноцінності годівлі, мікроклімату приміщень та способів утримання тварин; контролювати ведення первинного та зоотехнічного обліку на фермах; володіти професійними знаннями з технології переробки сировини тваринного походження у високоякісні та безпечні м’ясні і молочні продукти; здійснювати ветеринарно-санітарну та технологічну експертизу сировини тваринного походження, молочних та м’ясних продуктів; організовувати безвідходні виробництва на молоко- та м’ясопереробних підприємствах.

Умови вступу на ОС «Бакалавр»:

На основі ПЗСО (4 роки навчання):
Сертифікат НМТ 2022-2023 років
АБО
Сертифікати ЗНО 2020-2021 років:
  • українська мова та література;
  • математика;
  • історія України, або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія
 
На основі ОКР «Молодший спеціаліст», ОС «Молодший бакалавр», ОПР «Фаховий молодший бакалавр» (3 роки навчання):
Сертифікат НМТ 2022-2023 років
АБО
  • сертифікат ЗНО 2020-2021 років з української мови і літератури;
  • сертифікат ЗНО 2020-2021 років з математики, іноземної мови або географії або історії України або біології або хімії або фізики.

Контакти приймальної комісії інституту:
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10
(097) 410 08 70; (097) 516-05-53
Телеграм: @pk_nati
Інстаграм: @pk_nati

 

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10,
навчальний корпус № 1,
навчально-методичний відділ.

 (04631) 2-31-30
 vstup@nati.org.ua

 facebook.com/infoportalnati

АДМІНІСТРАЦІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10.

.
.

 (04631) 2-52-70
 natinau@ukr.net