Семінар-практикум «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів»

20 березня завідувач кафедри агроінженерії Микола Ікальчик прийняв участь у семінарі-практикумі «Технологічні особливості виробництва крафтових сирів» для викладачів закладів вищої і фахової передвищої освіти на базі «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» та школи сироваріння Ірини Дем’янюк.

Семінар-практикум проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

В рамках семінару учасники ознайомились із технологією та обладнанням для визначення якості молока компанії «Анкар Україна», характеру і міри фальсифікації молока та молочних продуктів, їх натуральність, наявність сировинних складових, що їм невластиві, провели тренінг-практикум по визначенню в молоці антибіотиків та інших шкідливих домішок.

Учасники семінару відпрацювали технологію виготовлення крафтових сирів із молока-сировини з тваринницької ферми коледжу та визначили їх органолептичні і фізико-хімічні показники та зробили висновок щодо відповідності їх нормативним документам.

Була проведена дегустація сирів виготовлених в навчально-виробничій лабораторії коледжу «Технологія молока і молочних продуктів».

Микола Ікальчик,
завідувач кафедри агроінженерії

 

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10,
навчальний корпус № 1,
навчально-методичний відділ.

 (04631) 2-31-30
 vstup@nati.org.ua

 facebook.com/natinubip.ukr

АДМІНІСТРАЦІЯ 

16600, Чернігівська обл.,
м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 10.

.
.

 (04631) 2-52-70
 natinau@ukr.net